Usedom – Itämeren aurinkoisin saari

Puolan rajalla sijaitseva Usedom on täydellinen unelmakohde kaikille auringon, levon ja rentoutumisen ystäville.

42 kilometriä hiekkarantoja ja 1906 tuntia aurinkoa

Saksan suosituimpiin lomakohteisiin kuuluva Usedom on tunnettu lukuisista pitkistä hienohiekkaisista rannoistaan, turkoosinsinisestä merivedestään sekä luonnon kauneudestaan. Kiehtovan saaren vetovoimaa lisää tieto, että täällä paistaa aurinko useammin kuin missään muualla Itämerellä. Vuosittain Unedom nauttiikin keskimäärin 1906 tunnista auringonpaistetta ollen sekä Saksan että Puolan aurinkoisinta seutua. 445 neliökilometrin saaren länsipuoli kuuluu nimittäin Saksalle ja pienempi itäpuoli taas Puolalle.

Tekee hyvää sekä keholle että mielelle

Usedom on ollut jo pitkään suosittu kohde terveystietoisten matkailijoiden keskuudessa. Aurinko, tuuli, Itämeren pärskeet ja ilma muodostavat täällä ainutlaatuisen kokonaisuuden, jolla uskotaan olevan hyödyllisiä vaikutuksia sekä keholle että mielelle. Saarella onkin useita wellness-hotelleja ja hemmottelevia kylpylöitä. Saaren hyvää tekevästä vaikutuksesta voi nauttia myös täysin ilmaiseksi – ulkoilu auringosta ja tuulesta nauttien lataa jo itsessään akkuja arkea varten.

Historiaa, kulttuuria, muotia ja paljon muuta

Rentouttavan ranta- ja hyvinvointilomailun lisäksi Usedom on myös monipuolinen lomakohde muilla tavoin läpi vuoden. Usedom Baltic Fashion –muotitapahtuma, kirjallisuus- sekä musiikkifestivaalit ovat esimerkkejä saaren monipuolisesta tapahtumatarjonnasta. Jo kivikaudelta asuttuna ollut saari tarjoaa paljon myös kulttuurista ja historiasta kiinnostuneille. Usedom on erinomainen kohde myös hyvän ruuan ja juoman ystäville.

Tärpit:

  • Saaren aurinkoiset rannat
  • Pittoreskit ranta- ja kylpyläkaupungit
  • Monien taiteilijoidenkin töistä tunnettu Pyhän Pietarin kirkko Benzissä sekä Dannenfeldtin mauseleumi Mönchowissa
  • Usedomin kasvitieteellinen puutarha
  • Vierailu saaren Puolan puoleisessa osassa

Autoillessa huomioitavaa:

  • Usedom on helposti saavutettavissa, lännestä tultaessa saarelle vievät tiet numerot 111 ja 110. Saarelle saapuminen tapahtuu siltaa pitkin.
  • Auto on paras kulkuneuvo saareen tarkemmin tutustumiseksi, itse saarelta löytyy myös useita autiovuokraamoja.

Etäisyys Travemündesta: 275 km (2t 54 min)