Sylt - Ruoan ja vesiurheilun ystävälle

Sylt, Pohjoisfriisien suurin saari on tunnettu määränpää hyvän ruoan ja vesiurheilun ystäville. Saarella on paljon tarjottavaa myös hyvinvoinnista ja terveydestä kiinnostuneille.

Onnellisten saari

Pohjoisfriisien saaret ovat saariryhmä Pohjanmerellä. Sylt, lempinimeltään Pohjanmeren kuningatar, on niistä suurin ja pohjoisin. Auringon säteitä, tuulta ja aaltoja. Syltin rannalta löytyy lähes 40 kilometriä upeaa hiekkarantaa. Vaikka rannat ovat profiililtaan lähestulkoon samanlaisia, löytyy niistä kuitenkin paljon eroavaisuuksia. Wenningstedt tarjoaa parhaimmat puitteet lapsiperheille. Samoa ja Sansibaria taas pidetään rannoista eksoottisimpina. Ja mikäli auringonlaskun haluaa nähdä parhaiten, kannattaa sitä mennä ihailemaan lähellä Kampenia sijaitsevalle Rotes Kliffin rantakalliolle.

Terveellinen ilma ja vaikuttava luonto, näistä elementeistä on Sylt tehty

Sylt, kuten muutkin Pohjanmeren saaret viehättävät terveellisellä ilmastollaan ja vaikuttavalla luonnollaan. Saari on tunnettu hyvinvointi-intoilijoiden keskuudessa ja tarjoaa matkailijalle runsaasti erilaisia hyvinvointipalveluita sekä kylpylämahdollisuuksia. Saaren luonnonkauneutta turvataan lailla. Seitsemäsosa sen kokonaispinta-alasta on täysin suojeltua luonnonaluetta ja lähes puolet pinta-alasta on jollain tapaa suojeltua.

Vesiurheilua kaiken tasoisille

Syltin länsiranta tunnetaan vesiurheilussa niin experttien kuin aloittelijoiden paikkana. Se on myös tunnettu hyvistä olosuhteistaan ja onkin mieluisa kisapaikka monelle. Etenkin purjehtijat, leijalautailijat ja surffarit palaavat Syltin rannoille vuosi toisen jälkeen nauttimaan auringosta ja loistavista aalloista. Myöskään urheilun jälkeistä after-surffia ei ole syytä unohtaa. Sylt tarjoaa nimittäin mieleenpainuvan ja energisen ilta- ja yöelämän terveellisellä, mutta maistuvalla ravintolatarjonnalla. Saarelta löytyy ruoka- ja juomapaikkoja Michelin tähdellä varustetuista ravintoloista rantakuppiloihin.

Tärpit:

  • Saari on suosittu matkailukohde, joten majoitus kannattaa varata etukäteen
  • Syltin saari on saksalaisten julkkisten ja varakkaiden ihmisten suosiossa
  • Saarelle on rautatieyhteys mantereelta pengertietä pitkin
  • Autolla ei saarelle pääse vaan se täytyy kuljettaa junassa
  • Saarelle on yhteys myös Tanskan puolelta

Etäisyys Travemündesta: 297 kilometriä (4h 55min)