Ozeaneum - meritieteellinen museo

Vuonna 2008 avattu Ozeaneum tutustuttaa vierailijan pohjoisten merien kiehtovaan vedenalaiseen elämään.

Tutustu merenalaiseen maailmaan

Saksan Stralsundissa sijaitseva Ozeaneum on uusin lisä maan meritieteellisiin museoihin. Ozeaneumin viisi interaktiivista näyttelualuetta ja useat valtavat akvaarioalueet esittelevät kiehtovalla tavalla pohjoista merimaailmaa ja sen monipuolista elämää. Täällä sinun on mahdollista paneutua esimerkiksi maailman suurimpaan valasnäyttelyyn – aidon kokoiset kopiot valtamerten jättiläisistä saavat takuulla tuntemaan itsesi pieneksi. Ozeanumissa on esillä myös Euroopan suurin Itämeri-näyttely.

Erittäin suosittu vierailukohde

Ozeanum on kiehtova kohde sekä museoiden että merien ystäville. Itämeren rannalla sijaitseva Stralsund on entinen hansakaupunki ja edelleen tärkeä satamakaupunki ja siten erinomainen kotipaikka meriteteelliselle museolle. Paikan vetovoimasta kertoo, että ensimmäisenä kokonaisena toimintavuonna 2009 siellä vieraili 1,2 miljoonaa kävijää. Hurjalla kävijämäärää se oli kolmanneksi suosituin museokohde koko Saksassa. Vuonna 2010 Ozeanum puolestaan valittiin vuoden museoksi koko Euroopassa.

Tärpit:

  • Kohde on avoinna heinä-lokakuussa päivittäin kello 10-17 ja marras-kesäkuussa tiistaista-sunnuntaihin kello 10-17
  • Valtavat akvaariotankit, suurimpaan mahtuu vettä huikeat 2,6 miljoonaa litraa
  • Maailman suurin valasnäyttely
  • Euroopan suurin Itämeri-näyttely
  • Vuonna 1234 perustettu vanha hansakaupunki Stralsund on tunnettu useista goottilaisista rakennuksistaan ja sen vanhakaupounki on Unescon maailmanperintökohde yhdessä läheisen Wismarin vanhankaupungin kanssa

Autoillessa huomioitavaa:

  • Lähellä myös tutustumisen arvoinen Rügenin saari

Etäisyys Travemündesta: 221 km (2 t 4 min)