Laivalla Lyypekkiin

Lyypekki on ehkä tunnettu Saksaan autoilevalle ohikulkupisteenä, mutta kaupunki tarjoaa muutakin kuin pelkän aloituksen Keskii-Euroopan reissulle. Tämä hansakaupunki on nimittäin tunnettu historiastaan ja soveltuu hyvin esimerkiksi viikonloppureissulle.

Sodan pommittama Lyypekki tarjoaa historiaa sitä hamuavalle

Pohjois-Saksassa Itämeren rannalla sijaitsee reilun 200 000 ihmisen asuttama kaupunki nimeltä Lyypekki. Tämän vanhan hansakaupungin keskusta on muurien ympäröimä ja sinne on Travemünden satamasta matkaa ainoastaan parikymmentä kilometriä.

Lyypekin vanhakaupunki on säilynyt melko hyvin, mutta tutustuessa kaupunkiin paremmin huomaa sodan jäljet. Kaupungissa sekoittuukin kauniisti vanhat rakennukset sekä sodan raunioiden päälle rakennetut modernit luonnokset.

Kaupunki kannattaa ehdottomasti kokea kävellen, kävellessä Lyypekin pienillä kujilla voi aistia parhaiten sen pitkät perinteet. Vuonna 1143 perustettu kaupunki on nimittäin yksi Unescon maailmanperintökohteista.

Paljon nähtävää

Lyypekin tunnetuimmat nähtävyydet ovat Marian kirkko, goottilainen raatihuone ja Tuomiokirkko sekä kaupunkia ympäröivistä vanhoista kaupunginporteista vielä jäljellä olevat Burgtor ja Holstentor. Lyypekin vierailulla ei nähtävyyksien ohella kannata unohtaa myöskään sympaattisia kahviloita. Kaupunki on tunnettu marsipaanistaan ja tätä herkkua tarjoillaankin lähes joka kulmakuppilassa. Lyypekissä sijaitsee myös marsipaanitehdas nimeltä Niederegger, joka on aivan kävelymatkan päässä kaupungintalosta.

Tärpit:

  • Matkustaminen Lyypekkiin onnistuu helposti, sillä Finnlines tarjoaa päivittäin laivareitteja Travemündeen.
  • Lyypekki on tunnettu hiekkarannoistaan
  • Rantabulevardit kauppoine ja ravintoloineen
  • Kalaravintolat
  • Kauniit puistot, sekä leikkipuistot perheen pienimmille
  • Myös itse Travemünde on vierailemisen arvoinen.
  • Travemünden majakka, joka on rakennettu vuonna 1539 ja on Saksan vanhin majakka Itämeren rannikolla.