Aktiivilomalle Jasmundin kansallispuistoon

Jasmundin kansallispuisto sijaitsee Pohjois-Saksassa, Rügenin saarella. Täällä matkailijalle aukeaa ainutlaatuinen kalkkikivimaisema sekä fantastinen näkymä Itämerelle.

Maisemat, joihin et ole tottunut

10 kilometriä pitkä ja jopa 117 metriä korkea kalkkikivirannikko on kokemisen arvoinen kokemus matkailijalle. Täällä matkailija voi kokea kalkkikivimaiseman ainutlaatuisen kauneuden lukemattomine rämeineen, kosteikkoineen ja kuivaniittyineen.

Paljon koettavaa koko perheelle

Jasmundin kansallispuistossa elää lukematon määrä harvinaisia kasveja ja eläimiä. Sen satumainen pyökkimetsä kutsuu luoksensa myös aktiivilomaa havittelevat patikoimaan.

Kansallispuistosta löytyykin upeat puitteet erilaiseen vaellukseen, ratsastamiseen sekä mahdollisuudet myös pyöräilyyn. Kansallispuisto järjestää opastettuja kävelyretkiä pääsiäisestä lokakuuhun. Myös lapset ovat otettu hyvin huomioon: tarjolla on erilaista ohjelmaa ja muun muassa kiipeilypaikkoja.

117 metriä korkea keisarintuoli

Niemen kärjessä sijaitseva Stubbenkammer ja sen 117 metriä korkea kalkkikivijyrkänne Köningsstuhl, Keisarintuoli ovat Rügenin tunnetuimpia luontokohteita. Täältä sinulle avautuu myös upea näky Itämerelle.

Mikäli matkailija mielii autolla paikalle, on se kuitenkin jätettävä parkkipaikalle. Täältä on kolmen kilometrin mittainen matka Keisarintuolille. Se onkin loistava taittaa vaikka jalan luonnosta nauttien jättipuiden välissä menevillä pienillä poluilla. Myös bussikyyti Keisarintuolille on mahdollinen.

Tärpit:

  • Kansallispuisto on Unescon perintökohteita.
  • Kansallispuisto soveltuu loistavasti myös opintomatkaan tai seminaarin järjestämiseen
  • Rügenin saari, johon Jasmundin kansallispuisto sijoittuu on Saksan suurin saari

Etäisyys Travemündesta: 268 km (2 t 50 min)