Heidelbergin linna on yksi Euroopan tunnetuimpia maamerkkejä ja samalla kaupungin symbolinen sydän. Linna on kuin toisesta maailmasta - paradoksinen, kaunis, mutta kuitenkin samalla valtava kasa kiveä.
Heidelbergin linna rakennettiin alun perin 1200-luvulla. Tämän jälkeen linna on kuitenkin kokenut monia kolauksia, laajennuksia sekä muutoksia, jonka vuoksi siitä voi huomata monien aikakausien rakennustyylit. Heidelbergin linnasta kasvoikin niin sanottu linna vasta 1600- ja 1700-lukujen aikana, jolloin uudet omistajat laajensivat rakennusta, kukin oman aikakautensa tyylillä.
Sodat ja luonnonkatastrofit ovat myös laittaneet sormensa peliin linnan suhteen. Historian pahimmat tuhot Heidelbergin linna sai 30-vuotisessa sodassa. Seuraavalla kerralla asialla taas olivat ranskalaiset. Viimeisen silauksen antoi salama, jonka jälkeen linnaa ei enää yritetty korjata. Jäljellä olevaa osuutta vaalitaan kuitenkin huolella, ettei se joutuisi kokemaan lisää mullistuksia.
Heidelbergiläiset muistavat linnansa palamista vuosittain järjestettävän Schlossfestin eli linnanjuhlan aikana. Elokuussa järjestettävä juhla huipentuu ilotulitukseen ja taidokkaaseen valonäytökseen, jonka aikana linna ja Neckarin ylittävä silta näyttävät palavan roihuavalla liekillä.
Jos linnan uudelleenkorjaustyöt ja laajentaminen ovat vaatineet paljon aikaa ja vaivaa, ovat omistajat panostaneet myös puutarhan suhteen valtavasti. Linna sijaitsee ylhäällä vuoren rinteellä ja on valtavan kokoinen raunioalue, jonka vuoksi puutarhan pystyttäminen ei ole ollut mikään helppo juttu.
Parin vuoden kova uurastaminen on tuottanut kuitenkin tulosta ja nykyään linnaa koristaa kaunis puutarha suihkulähteineen. Myös linnan viinikellarista löytyy hauska erikoisuus: 220 000 litraa vetävä jättimäinen viinitynnyri.
Vaikka linnan jäljellä oleviin tiloihin vierailijalta vaaditaan pääsylippu, on puutarhaan tutustuminen täysin ilmaista. Täällä aukeaa myös Heidelbergin paras näköala: maisema kohti vanhakaupungin punatiilisiä barokkirakennuksia ja Karl-Theodor silta, jota pidetään samalla kaupungin symbolina.