Heidelberg - kaupunki romantiikan ja viinin ystävälle

Heidelbergin pieni, mutta vilkas opiskelijakaupunki tarjoaa vierailijalle kuin vierailijalle jotakin, vähintään ikimuistoisen kokemuksen romantiikkaa.

Nähtävyyksiä, shoppailua ja nautiskelua

Noin 150 000 asukkaan Heidelbergin kaupungissa vierailee vuodessa yli kolme miljoonaa turistia, joista suuri osa pistäytyy kaupunkiin ainoastaan päiväksi. Tämä on harmi, sillä Heidelbergillä olisi turisteille paljon enemmän annettavaa.

Kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat Heidelbergin linna, yliopisto sekä vanhakaupunki. Erityinen kaupungin symboli ja suurin syy vierailuun on Heidelbergin linna. Sen romanttiset rauniot ovat houkutelleet kävijöitä luoksensa 1900-luvulta lähtien. Heidelbergin linnalla kävellessä ei tarvitse miettiä, miksi kaupunkia pidettiin 1800-luvun Saksassa romantiikan pääkaupunkina.

Kaupunki on tunnettu myös Saksan pisimmästä ostoskadusta Hauptstraßesta. Kadulla on mittaa 1,6 kilometriä ja se tarjoaa loistavat ostosmahdollisuudet niin paikallisissa kuin kansainvälisissä puodeissa. Myös viinin ystävän kannattaa kadulla vierailla, sieltä löytyy nimittäin makunautintoja kaipaavalle tarjottavaa antiikin viineistä paikallisiin herkkuihin.

Pidempään viipymällä ilo irti

Kaupunki tarjoaa kuitenkin muutakin, kuin nähtävyyksiä ja ostoskatuja. Illan pimetessä ja ostoskatujen sulkeuduttua on hyvä tutustua myös Heidelbergin ravintoloihin. Erilaisia juoma- ja ruokailupaikkoja on runsaasti Hauptstraßen varrelta sekä muualla vanhakaupungin alueella. Menosta pitävät huolen kaupungin 28 000 opiskelijaa. Kesäisin taas kannattaa nauttia lämpimästä Etelä-Saksan ilmasta ja katsella terassilta käsin menoa sekä pimenevää Heidelbergin iltavalaistusta. Mikäli voimia vielä riittää kävelyyn, kannattaa matkaa jatkaa Karl-Theodor-sillalle, josta Heidelbergin linnan yövalaistus avautuu parhaiten. Heidelbergin ympäristössä sijaitsee Badische Bergstrassen –viininviljelyalue. Viiniseutua onkin helppo kierrellä Heidelbergin kaupunkia tukikohtana pidellen, mutta myös läheiset pienemmät kylät, kuten Laudenbach, Weinheim tai Leimen sopivat hyvin majoittumiseen. Tutustuessa alueen viineihin saa päivän jos toisenkin kulumaan.

Tärpit:

  • Päiväkierroksella tutustu Heidelbergin vanhakaupunkiin - lähes kaikki on keskittynyt sinne.
  • Heidelbergin linna
  • Parhaimman valokuvan iltavalaistuksesta saa Neckar-joen pohjoispuolelta, jolloin eteesi aukeaa satukirjamainen näky siltoineen.
  • 1700-luvulla rakennettu Alte Brucken silta
  • Studentenkarzer-opiskelijavankilamuseo
  • 1386 perustettu yliopisto Ruprecht-Karls-Universität