Harzin kansallispuisto - taianomaista tunnelmaa sumun takaa

Harz on kansallispuisto Pohjois-Saksassa. Tämä kauneudestaan tunnettu puisto tarjoaa lukemattomia ulkoilma-aktiviteetteja ja upeita vuoristomaisemia.

Sumua ja auringonsäteitä, metsiä ja vuoren jyrkänteitä

Harzin kansallispuisto tarjoaa lähestulkoon kaikkea, mitä matkailija luonnosta voi odottaa: hulppeita maisemia, reilusti vapaa-ajan toimintaa eritasoisin vaellusreitein sekä liuta erilaisia nisäkkäitä. Harzin kansallispuisto on tunnettu retkeilijöiden parissa, eikä suotta, sillä puiston maasto on niin monimuotoinen, että kävelyretken aikana pääsee tutustumaan niin tiheään metsään, vuoren reunoihin että niittyjen vihreyteen.

Ääriviivat sumun takaa

Kansallispuiston kohokohta on 1142 metriä korkea Brocken, joka samalla on Pohjois-Saksan korkein vuori. Brocken huipusta on usein havaittavissa ainoastaan ääriviivat sen kadotessa sumuun. Tämä luonnonspektaakkeli onkin synnyttänyt noitataruja ja niihin liittyvät jokavuotiset valpurinyön juhlat.

Myös Goethe-reitti ja noidanpolku ovat tiettävästi saaneet maineensa juuri vuoren sumuisuuden vuoksi mennessään läpi salaperäisten keidassoiden ja luonnonmukaisten vesireittien. Toinen kansallispuiston kiinnostava nähtävyys on höyrykäyttöinen Brockenbahn-juna, jonka kyydissä matkailijalle avautuu uskomaton panoraamanäkymät 1142 metrin korkeudessa.Lisäksi yksi paikan lumoavista nähtävyyksistä on historiallinen Brocken-puutarha, jossa on noin 1600 erilaista kasvia.

Tärpit:

  • Harzin huippu puurajan yläpuolella on yleensä lunta syyskuusta toukokuuhun.
  • Paikka on tunnettu sumustaan. Huippu onkin sumun peitossa noin 300 päivänä vuodessa.
  • Vuoden keskilämpötila on ainoastaan 2,9 astetta.

Etäisyys Travemündesta: 323 km (3 t 13 min)