Hampuri - lähes kaikkea mitä toivoa uskaltaa

Saksan toiseksi suurin kaupunki Hampuri tunnetaan paikkana, jossa tekeminen ja näkeminen eivät lopu. Merellisen olemuksensa vuoksi se eroaa täysin muista Saksan isoista kaupungeista.

Hampuri tarjoaa jokaiselle jotakin ja vielä vähän enemmän

Hampuri pitää sisällään upeaa taidetta ja kulttuuria, menestysmusikaaleja, loistokkaita museoita, vaativaa ja viihdyttävää teatteria sekä oopperaa, yhden maailman parhaista balettiseuroista, korkeatasoista gastronomiaa, hyvät ostosmahdollisuudet ja nähtävyyksiä yli 1200 vuoden ajalta. Siellä on vertaansa vaille oleva julkinen liikenne, sekä maailman syntisin katu, joka samalla on Hampurin vilkkaan yöelämän keskus ja punaisten lyhtyjen alue.

Täynnä vastakohtia

Hampurissa jokaisen kadun kulmassa näyttää toisenlaiselta ja vallitsee erilainen tunnelma. Silti kaikki näyttää kuin olisi alusta lähtien suunniteltu yhteen. Hampuria pidetäänkin modernina ja avarakatseisena, hienostuneena, mutta kuitenkin teeskentelemättömänä vastakohtien kaupunkina.

Hampurissa riittää nähtävää etenkin uudelleen käyttöön otetulla satama-alueella. Satama-alueelle kehitetään kaiken aikaa uutta. Tällä hetkellä rakenteilla on uusi kaupunginosa nimeltä HafenCity. Se on yksi Euroopan suurimmista kaupungin sisäisistä rakennusprojekteista ja alueelle kohoaa merkittävää arkkitehtuuria.

Hampuri on kulttuurin ystävän mekka. Myös musiikin suhteen löytyy vastakohtia, sillä kaupungissa on mahdollista törmätä lähes mihin tahansa musiikkityyliin. Myös erilaisia tapahtumia tulee kuin liukuhihnalta musiikista urheiluun, unohtamatta ravintolatarjontaa: erilaisia ruokapaikkoja on tarjolla reilusti nakkikioskeista Michelin-ravintoloihin.

Hampuri lapsiperheelle

Kolmasti vuodessa Feldstrasse-metroaseman viereen, niin sanotulle Heiligengeistfeld-aukiolle ilmaantuu Dom-huvipuisto, joka on maailman vanhimpia ja arvostetuimpia huvipuistoja. Dom nähdään täällä maalis-huhtikuussa, heinä-elokuussa ja marras-joulukuussa, jolloin noin neljän viikon ajan voi nauttia kaikenlaisista perinteisistä huvituksista iltapäivästä pikkutunneille.

Myös Stellingenissä sijaitseva eläintarha nimeltä Tierpark Hagenbeck on yksi ehdoton lapsiperheiden vetonaula. Eläintarha perustettiin vuonna 1907. Uusimpana lisäyksenä siellä on Tropen-Aquarium eli trooppinen akvaario.

Tärpit:

  • Mikäli autolla matkaaminen suoraan Suomesta lähtien ei houkuta on Hampuriin meno edullista myös ilmateiste. Edullisimpia tapoja on lentää Ryanairin koneilla Tampereelta Bremeniin, josta auton voi vuokrata saksalaisen edulliseen hintaan ja ajaa reilussa tunnissa Hampuriin. Myös bussiyhteydet Bremenistä Hampuriin ovat hyvät. Mikäli mielii suoraa lentoa, pääsee Finnairin siivillä suoraan Helsingistä Hampuriin.
  • Autolla Hampurin keskustaan ei kuitenkaan kannate mennä. Hampuri on metropoli, jossa etäisyydet ovat pitkiä ja paljon eri kaupunginosia. Kaupungissa onkin loistava julkinen liikenne ja etenkin ydinkeskustassa käveleminen on miellyttävää, sekä turvallista.
  • Myös pyöräily on enemmän kuin suotavaa Hampurissa. Kaupunki tunnetaankin pyöräilykaupunkina, jossa on hyvä siirtyä paikasta toiseen rullaillen. Pyöräilyä edesauttavat monet pyörätiet ja leudot kelit, jotka mahdollistavat pyöräilyn ympäri vuoden.

Etäisyys Travemündesta: 84 km (1 t 5 min)